Ga direct naar het artikel

Gezocht: de beste (thuis)werkgever van 2020

Bijna een jaar geleden  begon het grootschalige thuiswerken. Werkgevers en werknemers pasten zich in een razend tempo aan. Om het inspirerende aanpassingsvermogen in het afgelopen jaar te vieren, is er nu de landelijke www.zowerkthet.nl/award. Iedere werknemer kan daar zijn werkgever nomineren vanwege de inzet om het (thuis)werken onder de nieuwe omstandigheden mogelijk te maken. Precies één jaar na de start van de lockdown worden in maart awards uitgereikt aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar.

Thuis en op locatie

Mensen die thuis kunnen werken, moesten hier in korte tijd een fijne en productieve werkplek creëren. Dit vaak gecombineerd met een partner die ook vanuit huis werkt, thuisscholing van jonge kinderen én met nieuwe middelen om met collega’s en klanten te blijven communiceren. Ook op locatie hebben medewerkers zich moeten aanpassen. Door op andere manieren of tijden naar hun werk te reizen bijvoorbeeld. Gelukkig hebben tal van bedrijven zich ingespannen om deze nodige aanpassingen voor hun werknemers te faciliteren.

Iedereen kan winnen

De Zo Werkt Het Award wordt in 4 verschillende poules uitgereikt, zo maken zowel kleinere start-ups als multinationals kans op de eervolle prijs. Ook worden er vanuit de verschillende aangesloten regionetwerken trotse regionale winnaars benoemd. De werknemer die zijn of haar werkgever nomineert maakt zelf kans op een perfecte city e-bike van Muto! Meedoen is heel makkelijk op www.zowerkthet.nl/award.

Bijzondere inzendingen ook vanuit Limburg

De winnende werkgevers worden gekozen uit de nominatie-inzendingen van werknemers door heel het land. Inmiddels gaven al honderden werknemers hun blijk van waardering. Ook in Limburg. Werknemers van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Eriks bv, gemeente Maastricht, Herbergier Grathem, Inalfa Roofsystems BV, Johnson Matthey Advanced Glass Technologies, Kjelsservice, Maastricht University, Marjorel, Mondriaan, MUMC+, Post NL, Proper MB, Provincie Limburg, Sevagram, Snowworld, Teleperformance Maastricht, UWV, Visma Circle, VodafoneZiggo, Dierenartspraktijk Wim Oosse, Wonen Limburg, Zuyd Hogeschool deden al mee. Zij nomineerden vanwege diverse en inspirerende initiatieven. Van podcasts tot bakwedstrijden. Van kantoorinrichting tot een bijdrage aan de koffie en thee. Van schoonmaak tot een betere internetverbinding. En de teller tikt door.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van 11 mobiliteitsregio’s, waar Zuid-Limburg Bereikbaar er een van is. Samen zetten zich in voor flexibel, duurzaam en slim werken en reizen. Thuiswerken levert een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op het wegennet en vermindert de CO2-uitstoot. Meer informatie over deze campagne staat op www.zowerkthet.nl/award.

 ////

Noot voor redactie:

Neem voor vragen over dit persbericht contact op met Désirée Florie, projectleider communicatie Zuid-Limburg Bereikbaar, via +31 6 21 83 30 77 of desiree.florie@zuid-limburg-bereikbaar.nl. Campagnebeeldmateriaal is beschikbaar in hoge resolutie.

 

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief