Ga direct naar het artikel

Goedkoop naar hartje stad Nieuw station Maastricht Noord

Op zaterdag 30 november 2013 wordt ook de P+R-voorziening Maastricht Noord in gebruik genomen. Aanvullend op de twee Veolia stoptreinen per uur, vertrekt dan ook elk kwartier een pendelbus naar de Markt. Gebruikers van de P+R hebben dan zes keer per uur een snelle verbinding naar het centrum.

Vanaf 30 november: Park+Ride voor € 1,-

Voor de opening van P+R Maastricht Noord geldt een speciaal introductieaanbod: parkeer gratis en reis voor € 1,- (retour, geldig voor 5 personen) verder met de trein naar Station Maastricht of met de pendelbus naar de Markt. De pendelbus rijdt via de Borgharenweg, Franciscus Romanusweg, Wilheminabrug, Van Hasseltkade, Boschstraat en Gubbelstraat. Opstappen kan bij het P+R-terrein en de bushalte Boschstraat/Markt (nabij Vismarkt).

Magisch Maastricht

Tijdens de decembermaand vertrekt de pendelbus dagelijks ieder kwartier tijdens winkelopeningstijden. De trein rijdt twee keer per uur. Zo is er tijdens Magisch Maastricht zes keer per uur een snelle en goedkope aansluiting naar hartje stad. Het OV-ticket is te koop bij de automaat op het P+R terrein.

Wethouder Albert Nuss, voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar: “Magisch Maastricht is één van de drukste perioden in Maastricht. Om het parkeren aan de randen van de stad aantrekkelijk te maken en om het gebruik van het OV te stimuleren bieden we in deze economisch belangrijke periode extra faciliteiten. Park+Ride voor € 1,- is daar een mooi voorbeeld van.”

Faciliteiten en voorzieningen

Station Maastricht Noord is goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers via diverse nieuwe fiets- en wandelpaden vanuit Limmel, Nazareth en Beatrixhaven. Bij het treinstation zijn overdekte stallingsfaciliteiten voor 120 fietsen. Daarnaast zijn er nog eens 12 reguliere fietskluizen en 8 kluizen met huurfietsen (OV-fiets) beschikbaar.

De beide perrons zijn behalve met trappen bereikbaar via een lift of een hellingbaan. Het treinstation is per auto bereikbaar via het P+R-terrein vanaf de Hoekerweg. Het P+R-terrein beschikt over 360 goed verlichte parkeerplaatsen en een oplaadpunt voor twee elektrische personenauto’s.

Bereikbaarheid

In 2014 is de nieuwe verbindingsweg Beatrixhaven gereed. Daarmee krijgt het terrein een rechtstreekse verbinding met de A2 en de A79. Tot die tijd is het P+R-terrein bereikbaar via A2 afrit 51 en A79 afrit 1. Bij deze afritten worden tijdelijke borden geplaatst totdat de nieuwe afritten (A2 en A79) klaar zijn.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief