Ga direct naar het artikel

Kom in Beweging: slimme automobilisten gezocht

‘Zuid-Limburg In beweging’ is het beloningsprogramma waarbij forenzen worden beloond met punten en credits als ze tijdens de spits vaker de auto laten staan. Door over te stappen op fiets, e- bike, OV of parkeren op een P+R kunnen zij sparen voor cadeaus of geld ter waarde van maximaal € 240,-. Deelnemers gebruiken hiervoor de app TimesUpp, de slimme reis-assistent. Het programma ging voor de zomer al van start voor medewerkers van aangesloten werkgevers van Maastricht Bereikbaar en is nu ook beschikbaar voor automobilisten die regelmatig tijdens de spits de Kennedybrug of Noorderbrug passeren. Door hun kenteken in te vullen op Kom.inbeweging.eu kunnen forenzen checken of ze in aanmerking komen voor deelname.

‘Zuid-Limburg in Beweging’ is één van de projecten op initiatief van Maastricht Bereikbaar, die gericht is op de bereikbaarheid van Maastricht en Zuid-Limburg. Momenteel voert Maastricht Bereikbaar een verkeersonderzoek uit. Dat betekent dat tot en met 5 februari 2017 (met een mogelijke verlenging van vier weken), tijdens de spits kentekens geregistreerd worden op de Noorderbrug en Kennedybrug. Automobilisten kijken of zij mee kunnen doen aan het beloningsprogramma door hun kenteken te registreren op de website kom.inbeweging.eu. Daarna krijgen zij bericht of meedoen mogelijk is of niet. Op de website www.maastrichtbereikbaar.nl/verkeersonderzoek is meer informatie te vinden over het onderzoek dat wordt uitgevoerd.

Bereikbaarheid 2016-2018

Met dit programma draagt Maastricht Bereikbaar bij aan de bereikbaarheid van Maastricht en omgeving. Maastricht werkt ook de komende jaren hard aan nieuwe infrastructuur in de stad. Met de ingebruikname van de A2-tunnel, de bovengrondse ontwikkeling van de Groene Loper, de verlegging van het Noorderbrugtracé en de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station wordt de bereikbaarheid van de stad verder verbeterd. Dit draagt bij aan een top woon-, werk- en leefklimaat. Tijdens deze werkzaamheden wordt de stad zo goed mogelijk bereikbaar gehouden door het slim plannen van wegafzettingen en omleidingsroutes en het bieden van alternatieven voor reizen met de auto.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief