Ga direct naar het artikel

‘Laat je auto staan’: 4.500 autokilometers bespaard

In de periode van 21 tot 30 oktober hebben alle deelnemers gezamenlijk:

  • ruim 1.600 km gefietst (inclusief e-bike); 80 km per deelnemer
  • ruim 2.700 km afgelegd met OV (bus en trein); 130 km per deelnemer
  • 175 km gereden met de elektrische auto (door 3 deelnemers)
  • 1 ton (1.000 kg) CO2-uitstoot bespaard

De actie ‘Laat je auto staan’ is op 30 oktober afgesloten. Rijden met de elektrische auto, het openbaar vervoer en de e-bike was voor veel deelnemers “een openbaring”. De e-bike oogstte bij alle fietsers enthousiaste reacties, van “ik ben inmiddels een junk” tot “je verbreedt je actieradius enorm met de e-bike”. Maar ook het openbaar vervoer stelde de gebruikers niet teleur. “Het OV is beter dan ik dacht dat het was” en “je komt meer ontspannen op je werk aan” waren enkele van de reacties.

Wethouder Albert Nuss, voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar: “De ervaringen van de ruim twintig deelnemers met het OV, de (elektrische) fiets en de (elektrische) deelauto zijn voor ons erg waardevol. De resultaten van deze actie gaan we evalueren en de ervaringen gebruiken we om de acties en producten van Maastricht Bereikbaar te verbeteren”.

‘Laat je auto staan’ is een initiatief van de Gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en partners en bedoeld om het delen van auto’s, in combinatie met openbaar vervoer en de (elektrische) fiets, te stimuleren.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief