Ga direct naar het artikel

Les Tables zet in op duurzame ontwikkeling binnenstad Maastricht

Op 6 februari is een gezamenlijke ‘Akte van Ambitie’ ondertekend. Annaline Doelen, bestuurslid Duurzaamheid & Innovatie van Les Tables: “Onze 23 leden willen bewust hun omgeving inspireren. Als ondernemer profiteer je meestal pas op langere termijn van duurzaamheid. Máár … op korte termijn kun je al bijdragen aan de manier waarop de gast de stad ervaart, namelijk gastvrij, gezond en veilig. Daar werken we samen hard voor.”

De stadsaanpak Maastricht Bereikbaar voor bezoekers, ondernemers en belangenorganisaties is een van de projecten van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. Het Programmabureau werkt aan duurzame mobiliteit in stad en regio.

Directeur Louis Prompers: “Chapeau voor die ondernemers die bovenop hun dagelijkse inspanningen samen met ons willen investeren in meer duurzame mobiliteit. Gasten zijn tegenwoordig op zoek naar beleving; winkelen, film, theater, musea en zeker ook horeca! Met een experience voor bezoekers maken we gezamenlijk Maastricht toekomstbestendig.”

Les Tables gaat komende tijd met volgende acties van start:

  • Werken aan de bereikbaarheid van Maastricht voor bezoekers. Met de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar, die makkelijk is toe te voegen aan de website van ondernemers, vinden bezoekers alle actuele verkeers- en parkeerinformatie.
  • Werken aan ‘groene’ stadslogistiek.
    • Drie maanden lang zullen de 23 Les Tables leden een ‘e-cargo bike’ en een ‘family urban Arrow bike’ testen als alternatief voor de auto.
    • Les Tables zal samen met Ondernemend Maastricht gesprekspartner zijn voor Zero Emissie Stadslogistiek, waarbij o.a. wordt nagedacht over collectieve afvalinzameling en gebundelde bevoorrading.
  • Werken aan een ‘groener’ reisgedrag van de eigen medewerkers. Via een Mobiliteitsscan wordt in kaart gebracht waar medewerkers wonen en hoe zij naar het werk reizen. Gekeken wordt naar andere mogelijkheden via Openbaar Vervoer, P+R, fiets en elektrisch autorijden.
Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief