Ga direct naar het artikel

Maastricht Bereikbaar beloont carpoolers

SmileS is bedoeld voor mensen die regelmatig op drukke tijden van en naar Maastricht reizen en in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android). Wie meedoet, krijgt een sleutelhanger met een QR- code om in de auto te hangen. De bestuurder en de passagiers scannen de QR-code bij het begin van de rit. SmileS registreert dan met wie u uw auto deelt en op welk traject. Aan het eind van de rit levert dat zowel de bestuurder als de passagiers een aantal punten op.

De gespaarde punten kunt u inwisselen voor een waardebon voor een gratis autowasbeurt of een gratis APK-keuring.

Maastricht-Bereikbaar wil de stad en regio blijvend bereikbaar houden. En stimuleert daarom slim werken en slim reizen. SmileS is één van de initiatieven om het autogebruik terug te dringen. Door samen te rijden, zijn er minder auto’s op de weg en neemt de bereikbaarheid van de stad toe. Bijkomende voordelen van carpoolen zijn dat u uw werktijd efficiënter kunt besteden en nieuwe contacten kunt opdoen.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief