Ga direct naar het artikel

Magisch Maastricht begint bij P+R Maastricht Noord

Met Station Maastricht Noord heeft de Limburgse hoofdstad nu drie stations. Provincie, ProRail, gemeente Maastricht, Veolia en Maastricht Bereikbaar hebben dit project tot stand gebracht. “Een passend aantal voor Maastricht en een mooie schakel in de infrastructuur van de stad”, aldus Inés Plasmans-Levert, regiodirecteur ProRail.

Patrick van der Broeck, deputé van de provincie Limburg, sprak over een magische opening. “Maastricht Noord is een prachtig station, het sluitstuk van de Heuvellandlijn. Met de aanleg van dit station realiseren wij opnieuw een deel van onze ambitie om Limburg op het spoor vooruit te brengen.”

Wethouder Albert Nuss benadrukte de goede samenwerking tussen de partijen die bij het nieuwe station en P+R-terrein betrokken waren. “Een gastvrije stad is een bereikbare stad. Met de opening van het station en P+R Maastricht Noord bieden we bezoekers een aantrekkelijk alternatief om snel en goedkoop naar de binnenstad te reizen. Het is dan ook goed om te zien dat in de eerste pendelbus naar de Markt direct al mensen zaten.”

Goedkoop naar hartje stad

Vanaf station Maastricht Noord rijdt twee keer per uur een Veolia trein naar het centrum en naar Heerlen en Kerkrade. Aanvullend op de trein vertrekt gedurende de maand december ook elk kwartier een pendelbus naar de Markt in Maastricht. Bezoekers profiteren van een speciaal introductieaanbod: parkeer gratis op het P+R terrein en reis in de pendelbus of trein voor slechts € 1,- met maximaal vijf personen retour naar Maastricht Centrum. Zo begint Magisch Maastricht voordelig bij P+R Maastricht Noord.

Prijsvraag

Ter gelegenheid van de opening van P+R Maastricht Noord organiseert Maastricht Bereikbaar een prijsvraag. Deel uw ervaringen over P+R Maastricht Noord op Facebook (MaastrichtBereikbaar) of twitter (#P+RMaastricht) en maak kans op een hotelvoucher van € 150,-.

Samen met L1 geeft Maastricht Bereikbaar ook 100 Magisch Maastricht-pakketten voor 2 personen weg (ter waarde van 2 x € 6,50). Luister naar L1 radio of kijk op de Facebookpagina van L1 en maak kans op dit aantrekkelijke kortingspakket. Winnaars ontvangen van L1 een voucher, die ze bij P+R Maastricht Noord kunnen inwisselen tegen het pakket.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief