Ga direct naar het artikel

Nederland app de fiets!

Gedeputeerde Eric Geurts ondersteunt deze activiteit en gaat de app zelf gebruiken bij zijn fietstochten van zijn woonplaats Brunssum naar het Gouvernement in Maastricht en terug: “Wij weten heel weinig over het fietsgebruik van fietsers en dit landelijke initiatief is een mooie kans voor ons allen om meer informatie te verzamelen over hoeveel wordt gefietst en welke fietsroutes interessant zijn. De gegevens kunnen bijdragen aan goede keuzes in beleid voor een verkeersveilige omgeving voor onze fietsende weggebruikers. Ik roep dan ook alle Limburgers op om met mij mee te doen en de app te installeren“.

Fiets Telweek 14 tot en met 20 september

Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Het onderzoek duurt een week. Inmiddels hebben ruim 4500 deelnemers zich aangemeld, maar dat is nog lang niet genoeg! Het enige dat deelnemers nodig hebben is een fiets en het appje: App de Fiets! Onder alle deelnemers worden 20 gloednieuwe fietsen verloot. Waarbij in ieder geval in elke regio een prijs valt. De winnaars mogen zelf kiezen uit maar liefst zes verschillende fietsen!

Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: App de Fiets! Deze app meet welke routes fietsers gebruiken, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. De app is er voor zowel iPhone als Android-toestellen en is te downloaden op www.fietstelweek.nl. Volg de Fietstelweek op Facebook om op de hoogte te blijven van het nieuws en de winnaars.

Breed gedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen diverse partijen. Naast de Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de hogeschool van Breda (NHTV) mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief