Ga direct naar het artikel

Nieuwe campagne ‘Dit is mijn P+R dag’ speelt in op goede voornemens

Met de slogan ‘Dit is mijn P+R Dag’ start Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Arriva en Q-Park een nieuwe campagne om forenzen te verleiden vaker de auto te laten staan en op een Park en Ride terrein te parkeren. Van daaruit kunnen zij naar hun eindbestemming per trein, bus, fiets of wandelend. Medewerkers kunnen gratis een maand lang proberen of het concept P+R hen helpt de spits te vermijden. Het aanbod appelleert aan de behoefte aan flexibiliteit van de ene reiziger en geeft een knipoog naar anderen die het jaar met goede voornemens zijn gestart en in beweging willen komen.

21 P+R locaties in Zuid-Limburg

Wist u dat Zuid-Limburg maar liefst 21 P+R-locaties heeft. Met de start van de campagne ‘Dit is mijnP+R-dag’ zijn deze locaties zichtbaar op de zogenaamde Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Enworden op www.maastricht-bereikbaar.nl/p-r niet alleen alle locaties aangeduid, maar ook de ligging, bereikbaarheid en faciliteiten per locatie online weergegeven. Op deze manier kan elke reiziger kennis nemen van de mogelijkheden en beoordelen of op afstand van de eindbestemming een aantrekkelijk alternatief is ten opzichte van in de file belanden of onnodig zoeken naar een parkeerplaats. Alle informatie per locatie is gebundeld: hoe vaak vertrekt er een bus of trein vanaf het P+R terrein, kan ik er mijn fiets veilig stallen en meer.

Snel en goedkoop naar hartje stad

Met deze slogan werd eind 2013 P+R Maastricht Noord gelanceerd. Inmiddels is deze P+R niet alleen ontdekt door bezoekers van Centrum Maastricht, maar maken ook dagelijks veel forenzen gebruik van de mogelijkheid om daar te parkeren en goedkoop naar de eindbestemming te reizen. Dat idee wordt nu in heel Zuid-Limburg onder het voetlicht gebracht. Voor medewerkers van convenantpartners is er de mogelijkheid om in te tekenen op een gratis probeeraanbod van één maand. Op deze manier kunnen ze zelf ontdekken of parkeren op afstand iets voor hun is. Aanmelden kan via www.maastricht-bereikbaar.nl/p-r.

Flexibiliteit per dag bekeken

Het stimuleren van het gebruik van P+R sluit aan bij de behoefte van reizigers om flexibel met hun woon-werk-verkeer om te gaan. Om allerlei redenen is het voor reizigers vaak niet elke dag handig om te kiezen voor een autoloze rit naar het werk. P+R biedt voor hen een aantrekkelijk alternatief en het probeeraanbod kan hen het duwtje in de rug geven om ook daarna wat vaker de auto te laten staan. Het stimuleren van parkeren op afstand tot de eindbestemming draagt tevens bij aan filereductie en CO2-uitstoot.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief