Ga direct naar het artikel

Nieuwe Maastricht Award mobiliseert bedrijven voor bereikbaarheid

Dit jaar wordt de jaarlijkse uitreiking van de Maastricht Awards uitgebreid met een nieuwe prijs: de Maastricht Bereikbaar Award voor het bedrijf dat zich aantoonbaar inzet voor bereikbaarheid van (het centrum van) de stad.

Met deze award wil Maastricht Bereikbaar ondernemers stimuleren om actief mee te werken aan een bereikbare stad. Omdat een bereikbare stad bijdraagt aan een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Organisaties die aantoonbaar werken aan en ideeën ontwikkelen voor slimme mobiliteit van hun klanten, werknemers en/of hun transport en logistiek, maken kans op de Award en € 2.000,- aan prijzengeld om vernieuwende ideeën op het gebied van mobiliteit te verwezenlijken.

Samen werken

Onder het motto ‘samen houden we Maastricht bereikbaar’ wordt met vele partners samengewerkt aan het bereikbaar houden van de stad. Hierbij ligt de focus op het verminderen van het dagelijkse woon-werkverkeer, waarvoor inmiddels met 38 grotere werkgevers in Zuid-Limburg succesvol wordt samengewerkt. Daarnaast zijn er doelstellingen geformuleerd voor de bereikbaarheid van het centrum; deze gaan over het verminderen van vrachtverkeer in het centrum en over minder autoverkeer op topdagen en tijdens evenementen.

Met als concrete aanleiding de aankomende werkzaamheden rondom de Noorderbrug, zoekt Maastricht Bereikbaar nadrukkelijk de samenwerking op met ondernemers uit het MKB. Het verbeteren van de bereikbaarheid heeft immers impact op elke onderneming, als ook op het imago van de stad als geheel. De Maastricht Bereikbaar Award is in het leven geroepen om de ‘best practices’ te tonen en zo navolging daarvan te stimuleren.

Onderscheidende rol

Wethouder mobiliteit John Aarts roept dan ook alle ondernemers, hoe groot of klein ook, om hun ideeën of nominatie voor deze award in te zenden. “De Maastricht Bereikbaar Award is bedoeld voor die onderneming of werkgever die een onderscheidende rol speelt in het verbeteren van de bereikbaarheid van Maastricht en centrum. Een bereikbare stad is goed voor ons imago en dus voor economie. De winnaar kan een evenementenorganisator zijn die zijn klanten voorziet van slimme reisinformatie om tot zijn eventlocatie te komen of een ondernemer die bijdraagt aan het verminderen van goederenstromen van en naar het centrum.”

Maastricht Awards

De Maastricht Awards zijn dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemend Maastricht. Maastricht Awards is een initiatief van vele betrokken Maastrichtse ondernemers, gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht, VVV / Maastricht Marketing, Gastvrij Maastricht en Maastricht Bereikbaar. Zij willen met het uitreiken van deze ondernemersprijzen onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar maken in de stad en waardering uitspreken voor de vele ondernemers die Maastricht hebben gekozen als vestigingsplaats. Op 12 juli opent de inschrijving en worden ook de andere categorieën voor dit jaar bekend gemaakt.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief