Ga direct naar het artikel

Nieuwe Programmamanager Beter Benutten Maastricht Bereikbaar

Katya Ivanova werkt ruim 10 jaar bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. En heeft ervaring in diverse managementfuncties op verschillende mobiliteitsdossiers, zoals Anders Betalen voor Mobiliteit en Stedelijke Distributie. Het afgelopen half jaar was Katya plaatsvervangend Programmamanager en per 1 januari 2013 neemt ze officieel het stokje over van Paul Veelenturf. Haar focus ligt op het behalen van zichtbare resultaten samen met maatschappelijke partners.

Paul Veelenturf begon eind 2008 in Maastricht als kwartiermaker mobiliteitsmanagement. En heeft de huidige programmaorganisatie gevormd waarin overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samenwerken om de regio Maastricht bereikbaar te houden. Eind 2011 is het regionale programma en het rijksprogramma Beter Benutten inhoudelijk, organisatorisch en financieel in elkaar geschoven.

Beter Benutten Regio Maastricht

Programmabureau Maastricht-Bereikbaar voert het programma Beter Benutten Regio Maastricht 2012-2014 (BBMB) uit. Het Programma bestaat uit een combinatie van maatregelen om het forensen, bezoekers en vrachtvervoerders makkelijker te maken om slim en vlot van deur tot deur te gaan.
Het programma BBMB stimuleert onder andere:

  • het gebruik van de fiets;
  • het gebruik van de elektrische fiets;
  • het gebruik van het Openbaar Vervoer;
  • Het Nieuwe Werken;
  • het bundelen van goederenstromen.

Met als doel zo’n 3.000 auto’s uit de spits te halen in de periode 2012-2014. En voorkomen dat er 10% groei van het autoverkeer optreedt in een periode dat het wegennet kwetsbaar is door de aanleg van de A2-tunnel en aanpassing van de Noorderbrug.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief