Ga direct naar het artikel

Online parkeerplaats reserveren uitgebreid naar Q-Park De Colonel en Q-Park Entre Deux

Sinds eind vorig jaar kon reserveren al op parkeerterrein Q-Park Cabergerweg. “Dat is succesvol”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “Vandaar dat we deze service verder uitbreiden. Met het reserveren voorzien we duidelijk in een behoefte.”

Q-Park De Colonel is gelegen in de ring van Maastricht, op loopafstand van het centrum en het trendy en upcoming Wyck. Deze locatie vormt hiermee het perfecte startpunt voor een lekker, onbezorgd dagje Maastricht zonder zoektocht vooraf naar een beschikbare parkeerplaats. Het reserveren kan gedurende elk willekeurig tijdstip, maar twee aantrekkelijk geprijsde aanbiedingen maken het reserveren nu nog interessanter. Met Shop&Dine is de parkeerplaats tussen 16.00 en 21.30 uur verzekerd in Q-Park De Colonel. Met ‘Lunch time’ geldt dit voor de periode 11.30-14.00 uur.

Het reserveren van een parkeerplaats in Q-Park Entre Deux is bijvoorbeeld weer ideaal voor hotelgasten die in het centrum van Maastricht verblijven. Een dagkaart voor een gereserveerde plek is er al voor 35 euro. Een lang weekend kost slechts 85 euro. En voor wie een langere periode in het centrum van Maastricht moet zijn, kan zelfs een parkeerplaats voor een week gereserveerd worden voor maar 125 euro. Deze weekkaart kan op elke willekeurige dag van de week in gaan en biedt onbeperkt in- en uitrijden.

Het reserveren van parkeerplaatsen kan via de website van Q-Park (www.q- park.nl/reserveren) en sinds deze week ook via de site van Maastricht Bereikbaarwww.maastrichtbereikbaar.nl/parkeerplaats-reserveren. Een bevestigingsmail met QR-code geeft rechtstreeks vanaf de smartphone of geprint toegang tot de betreffende parkeerfaciliteit. Een parkeerplaats is hiermee verzekerd en dat is wel zo makkelijk bij theaterbezoek, een hotelovernachting of een bezoek aan één van de vele drukke evenementen in de zomer, zoals bijvoorbeeld de Iron Man, Maastricht aan Tafel, Ridderronde en natuurlijk het Preuvenemint.

Bijkomend voordeel van de gereserveerde parkeerplaats is dat het bezoek aan de betaalautomaat overgeslagen kan worden. Er kan direct uitgereden worden. Reserveren is daarmee niet alleen erg snel en gemakkelijk voor de automobilist, het scheelt ook nog eens onnodig zoekverkeer en daardoor CO2-uitstoot.

Samenwerking Maastricht Bereikbaar en Q-Park

De mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren komt voort uit de samenwerking tussen Maastricht Bereikbaar en Q-Park, binnen het landelijke programma Beter Benutten. Doelstelling van de samenwerking is enerzijds om bezoekers aan de stad te faciliteren en anderzijds om de bereikbaarheid van Maastricht te verbeteren door automobilisten slimme mobiliteitskeuze en diversiteit aan parkeermogelijkheden te bieden. Deze samenwerking en de daaruit voortvloeiende dienstverlening zullen verder ontwikkeld worden om zo de stad en haar bezoekers nog beter van dienst te zijn.

Over Beter Benutten Maastricht Bereikbaar

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen om Maastricht en haar omgeving blijvend bereikbaar te houden. Maastricht Bereikbaar stimuleert structureel ander reis- en werkgedrag bij forensen, bezoekers en het goederenverkeer. En biedt producten en diensten waarmee u slim kunt reizen en werken. Maastricht Bereikbaar wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien en het reiscomfort van de reiziger verbetert. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Kijk voor meer informatie op platform Beter Benutten (www.platformbeterbenutten.nl).

Over Q-Park

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 6.100 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.

Q-Park Nederland telt 256 parkeerfaciliteiten, waaronder 95 P+R terreinen.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief