Ga direct naar het artikel

Opening station en P+R Maastricht Noord

Via station Maastricht Noord kunnen reizigers voortaan twee maal per uur met de trein naar Maastricht Randwyck en naar Heerlen en Kerkrade Centrum. Aanvullend op de twee Veolia stoptreinen per uur, vertrekt dan ook elk kwartier een pendelbus naar de Markt. Gebruikers van de P+R hebben dan zes keer per uur een snelle verbinding naar het centrum.

Faciliteiten

Het P+R terrein beschikt onder meer over:

  • 360 goed verlichte parkeerplaatsen;
  • Een overdekte fietsenstalling voor 120 fietsen; • 20 fietskluizen (waaronder 8 OV-fietsen);
  • Een oplaadpunt voor twee elektrische auto's.

Goedkoop naar hartje stad

Voor de opening van P+R Maastricht Noord geldt een speciaal introductieaanbod. Bezoekers parkeren hun auto gratis op het P+R terrein en reizen in de pendelbus of trein voor slechts € 1,- met maximaal vijf personen verder naar Maastricht Centrum. De bus rijdt vier keer per uur non-stop naar de Markt. Zo reizen bezoekers tijdens Magisch Maastricht snel en goedkoop naar hartje stad. Het OV-ticket is te koop bij de automaat op het P+R terrein.

Albert Nuss, voorzitter Stuurgroep Maastricht Bereikbaar: “Het P+R-terrein en het treinstation Maastricht Noord verleiden automobilisten met bestemming binnenstad om gebruik te maken van alternatieve vervoermiddelen als bus, trein en fiets. Dit geldt ook voor forenzen die werken in de buurt van het treinstation (Beatrixhaven, Limmel, Nazareth en Landgoederenzone). Daarnaast is het voor automobilisten uit Maastricht interessant om vanaf Maastricht Noord te carpoolen naar hun bestemming of verder te reizen per trein.”

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief