Ga direct naar het artikel

Pendelbus P+R Maastricht Noord rijdt vanaf 28 november 7 dagen per week

Hiermee biedt Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Provincie Limburg zowel forenzen als dagjesmensen de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop te reizen naar hartje centrum. Vanaf de snelweg is het P+R terrein in twee minuten bereikbaar. Daar heeft de reiziger vier keer per uur de mogelijkheid om op de bus te stappen (naast de optie om twee keer per uur tegen regulier tarief de trein te nemen). De pendelbus die via de Wilhelminabrug naar de stad rijdt, stopt voortaan ook bij halte Mosae Forum.

“Met het inzetten van de pendelbus op weekdagen hebben we een geweldig aanbod gecreëerd voor werknemers en bezoekers van buiten de stad”, aldus John Aarts, voorzitter van de stuurgroep en wethouder Mobiliteit, “Dit aanbod is zowel voor forenzen, dagjesmensen als studenten interessant. Hiermee leveren we een bijdrage aan een top woon-, leef- en werkklimaat.”

Vorig jaar reed de pendelbus op 136 dagen, vooral in het weekend, maar ook gedurende Magisch Maastricht en andere evenementen. Toen reisden ruim 63.000 mensen met de pendelbus naar de Markt. Uit onderzoek onder deze busreizigers bleek dat 84% ook van de pendelbus gebruik zou maken als deze op weekdagen zou rijden. De uitbreiding naar weekdagen geldt vooralsnog voor een proefperiode van 1 jaar. Het gebruik van de bus wordt in 2016 op verschillende momenten geëvalueerd. Eind 2016 zal worden besloten over de inzet van de bus in 2017.

Kaartjes voor de pendelbus zijn te koop aan een van de twee kaartautomaten op het P+R terrein. Vanaf 28 november zullen instappers daar het nieuwe tarief van 1 euro per persoon betalen. Reizigers die na 19:00 uur terug willen naar het P+R terrein in Maastricht Noord kunnen met hun gekochte kaartje met de trein (Heuvellandlijn van Veolia) vanaf station Maastricht terug.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief