Ga direct naar het artikel

Proef P+R Zuid in parkeergarage MECC Maastricht

<P+R Maastricht Zuid is gesloten sinds 29 maart 2019>

Vanaf 21 juli kunnen forenzen en bezoekers van de stad gebruik maken van een P+R aan de zuidzijde van de stad. MECC Maastricht stelt daarvoor 200 parkeerplekken ter beschikking in hun parkeergarage P5. Met buslijn 10 van Arriva kan voor 2 euro retour vier keer per uur verder worden gereisd naar het centrum (Boschstraat/Markt). Bij gebruik van buslijn 10 is parkeren in deze parkeergarage gratis. Parkeerders kunnen ook reizen met de buslijnen 1 en 5 richting station, Wyck. Voor deze lijnen geldt een OV tarief van retour 2,60 euro), het parkeren is dan ook gratis. De P+R Zuid is een proef van gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar, Arriva en MECC Maastricht. Met de proef willen partijen minder autoritten realiseren op wegen in en rondom de stad tijdens de spits, drukke perioden en de werkzaamheden voor de Noorderbrug. De proef duurt een jaar. Daarna wordt besloten of de P+R Zuid definitief kan worden gemaakt.

John Aarts, wethouder mobiliteit voor de gemeente Maastricht en voorzitter van de stuurgroep Maastricht Bereikbaar, iscontent met de proef: “Het succes van P+R Noord is groot, maar voorziet onvoldoende in de behoefte van reizigers komende vanuit België en de regio Zuid-Oost. Deze proef moet uitwijzen hoe omvangrijk deze behoefte is en of we dezereizigers met de P+R Zuid voldoende kunnen verleiden om slim te reizen naar onze stad.”

Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht, is eveneens content: “Ik ben verheugd dat we een bijdrage kunnenleveren aan de bereikbaarheid van de stad. Het biedt bovendien een kans om bezoekers van de stad kennis te laten maken met MECC Maastricht. Dat past bij de metamarfose die het MECC ondergaat waarbij we het gebouw transparanter maken en gaan verbinden met het plein. Samen gaan ze het hart vormen van de campusomgeving.”

Slim, snel en goedkoop naar centrum van Maastricht

Met de P+R Zuid kunnen forenzen en slim, snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reizen. Bij het gebruik van de buslijnen 1, 5 en 10 is parkeren gratis, mits gereisd wordt naar de binnenstad en/of station Maastricht. Binnen 15 minuten is de reiziger in het centrum en station/Wyck). De opstaphalte is aan de Randwycksingel. Buslijnen 1 en 5 vertrekken daar elke 15 minuten. Buslijn 10 rijdt naar Mosae Forum rijdt vier keer per uur. Kaartjes voor buslijn 10 kosten 2 euro per persoon en zijn verkrijgbaar bij de automaat in P5 bij MECC. Het groepstarief is 5 euro en een maandabonnement kost 20 euro. Voor buslijn 1 en 5 geldt het reguliere OV-tarief van €2,60 per retour van en naar het station, en dient gebruik te worden gemaakt van de OV-chipkaart.

Aanrijroutes

De rijroute vanaf het zuiden is via afslag 56 Gronsveld, de route langs de maas (Hoge Weerd) en dan via Limburglaan en Randwycksingel. De rijroute vanaf het noorden is via afslag 55 Maastricht zuid, Oeslingerbaan, Limburglaan en Randwycksingel. De rijroute vanaf het oosten en westen via N278, afrit richting Limburglaan en Randwycksingel.

P+R Noord

Aan de noordzijde van de stad is sinds december 2014 een P+R terrein in gebruik. P+R Noord biedt momenteel plek aan 350auto’s en wordt uitgebreid naar 560 plekken tijdens de verlegging van Noorderbrug en definitief medio 2018. Vorig jaar stapten 201.126 automobilisten vanaf het terrein over op buslijn 100 (momenteel buslijn 10).

*P+R Maastricht Zuid is gesloten sinds 29 maart 2019

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief