Ga direct naar het artikel

Reisaanbod ‘snel en goedkoop naar Magisch Maastricht‘

€ 2,- retour naar Maastricht

Tijdens de weekenden van Magisch Maastricht zijn er voordelige treinkaartjes op de trajecten vanuitKerkrade, Sittard en Eijsden. Voor € 2,- reizen bezoekers naar hartje Maastricht en terug. De tickets zijn online verkrijgbaar via www.maastricht-bereikbaar.nl/magisch-maastricht. De actiekaartjes voor de Heuvellandlijn (Kerkrade-Maastricht) zijn tevens verkrijgbaar via de kaartautomaat van Veolia. Op de trajecten Sittard Maastricht en Eijsden Maastricht zijn beperkte aantallen beschikbaar en geldt op=op!

Slim Parkeren

Maastricht Bereikbaar stimuleert reizigers om voorafgaand aan hun reis te bepalen welke parkeerplek het beste past bij hun bezoek aan Maastricht. Hiervoor biedt Maastricht Bereikbaar de slimme kaart op de website maastrichtbereikbaar.nl. Deze kaart toont real-time informatie over de bezetting en tarieven van parkeergarages en terreinen. Slim parkeren betekent ook dat bezoekers weten dat ze aan de randen van de stad goedkoper parkeren dan in het centrum en dat parkeren in Centrum Oost goedkoper is dan in Centrum West.

Park + Walk

Op de Park + Walk locaties Cabergerweg, Noorderbrug, Stadpark en Bonnefanten (enkel in de weekenden), kunnen bezoekers goedkoop parkeren op maximaal 10 minuten loopafstand van het centrum. Bezoekers die vooraf verzekerd willen zijn van een parkeerplek, kunnen bij sommige Q-Park garages en locaties op voorhand een parkeerplaats reserveren. Dit kan zowel via de website van Maastricht Bereikbaar als Q-Park.

P+R Maastricht-Noord

Op P+R Maastricht Noord kunnen automobilisten gratis parkeren en van daaruit voor €1,- per persoon met de pendelbus naar de Markt. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis. Het P+R-terrein is binnen 2 minuten bereikbaar vanaf de snelweg (afrit 52, Maastricht-Noord). De pendelbus rijdt op weekdagen vier keer per uur van 7:00 tot 19:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 19:00 uur (behalve op 25 en 26 december en 1 januari).

Kies voor de fiets

Ook voor fietsers zijn er voldoende faciliteiten. Naast de vele, gratis fietsenstallingen staat er gedurende Magisch Maastricht tijdens de weekenden een gratis evenementenstalling op het plein Mosae Forum (Maaszijde).

Alle acties tijdens Magisch Maastricht worden mede mogelijk gemaakt door VVV Maastricht, Centrummanagement Maastricht, en Veolia. Kijk voor uitgebreide informatie over de aanbiedingen en reismogelijkheden op www.maastrichtbereikbaar.nl/magisch-maastricht.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief