Ga direct naar het artikel

September: Slimmer Reizen Actieweken

Reis slim, snel en voordelig over de Kennedybrug en terug

Tijdens de werkzaamheden aan de Kennedybrug en omgeving kunnen forensen die minimaal drie keer per week in de ochtendspits met de auto over de brug rijden, gratis reizen met de bus of e-bike. Een mooie kans voor autoforenzen die een slim alternatief voor de auto willen proberen: 3 weken gratis een e-bike proberen of 4 weken een gratis OV-abonnement; er zijn extra e-bikes of OV- abonnementen beschikbaar. Aanmelden kan tot 23 september viawww.maastrichtbereikbaar.nl/actieweken. Kijk voor deelnemersvoorwaarden op de website.

Voordelig reizen tijdens het weekend van 12+13 september

Ook in het weekend van 12-13 september is het mogelijk om voordelig te reizen met trein of bus. Dat zorgt voor minder hinder op de Kennedybrug en minder overlast van de weekendafsluiting als gevolg van werkzaamheden op de N278 ter hoogte van Margraten. Tegelijkertijd dragen slimme reizigers zo bij aan een Autovrij Parcours: tijdens de opening van het culturele seizoen is de binnenstad autovrij en de Vrijthofgarage gesloten. Daarom heeft Maastricht Bereikbaar komend weekend een slimmer- reizen-actie: bezoekers kunnen voor €2 met de trein reizen op de trajecten Sittard-Maastricht- Eijsden en Kerkrade-Maastricht, of voordelig reizen met buslijn 50. Deze trein- en buskaartjes zijn te koop via de kaartautomaat / bij de chauffeur of online verkrijgbaar viawww.maastrichtbereikbaar.nl/actieweken.

Slim parkeren kan gratis op P+R Maastricht Noord (en verder met de pendelbus voor €1) en P+R Bunde of op een van de Park + Walk locaties op loopafstand van het centrum.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie, kortingsacties en actuele verkeersinformatie op www.maastrichtbereikbaar.nl.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief