Ga direct naar het artikel

Start pilot Burn Fat Not Fuel

20 autoforensen van academische ziekenhuis Maastricht, MAASTRO Clinic, Rabobank Maastricht, WML, Leeuwenborgh en Mondriaan doen mee en krijgen voor elke kilometer woon-werkverkeer met de e-bike een beloning van 10 cent (kilometerincentive). Het GPS apparaatje op de e-bike registreert de gereden kilometers. De BFNF app geeft de e-biker via mobiele telefoon of computer feedback over de resultaten van de gefietste kilometers. Door mee te doen aan de pilot krijgen deelnemers naast een financiële vergoeding ook feedback over de verbetering van de gezondheid, de besparing van kosten en CO2 uitstoot. In de pilot onderzoekt Maastricht-Bereikbaar of belonen effectief is om duurzame gedragsverandering te stimuleren en welke prikkels reizigers motiveren om uit de auto en op de e-bike te stappen.

Wanneer de pilot succesvol verloopt, komt de financiële vergoeding (kilometerincentive) komend voorjaar beschikbaar voor alle medewerkers van partnerbedrijven die met de e-bike naar Maastricht reizen in plaats van met de auto.

Albert Nuss, voorzitter stuurgroep Maastricht Bereikbaar: 'Met deze pilot testen we of we het reisgedrag van forensen duurzaam kunnen veranderen: uit de auto en op de e-bike. Dat doen we door ze aan de ene kant een kleine financiële vergoeding te geven en ze aan de andere kant informatie te geven over de verbetering van hun gezondheid en de bespaarde autokosten. Als het een succes wordt rollen we het product komend voorjaar nog uit voor e-bikers van de aangesloten bedrijven'

E-bike alternatief voor autoforensen

Maastricht Bereikbaar stimuleert met deze pilot Slim Reizen naar het werk met een e-bike. Fietsen op een e-bike is een alternatief voor autoforensen die tot 25 km van het werk wonen. E-biken kan leuk, snel, handig en gezond zijn. Zo hebben e-bikers bijvoorbeeld geen last van files, besparen op parkeerkosten en belasten het milieu minder.

Meer slim reizen

Maastricht Bereikbaar stimuleert met verschillende oplossingen Slim Reizen naar het werk met een e-bike. Maastricht Bereikbaar organiseert de Probeer een E-bike actie, een kortingsregeling voor de aanschaf van een e- bike en het belonen van het gebruik van de e-bike in het woon-werkverkeer.

Voor wie?

Alleen medewerkers van partnerbedrijven kunnen meedoen aan de pilot BFNF. Deelname is gratis en levert werknemers beloningen op. Maastricht Bereikbaar zoekt nog enkele deelnemers voor de pilot. Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar info@maastricht-bereikbaar.nl.

Geen partnerbedrijf?

Werkgevers in de regio Maastricht die geen partnerbedrijf zijn van Maastricht Bereikbaar en hun medewerkers willen laten profiteren van Maastricht Bereikbaar, nemen contact op met de mobiliteitsmakelaars via rob.schaap@maastricht-bereikbaar.nl.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Rob Schaap.
Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief