Ga direct naar het artikel

Succesvolle start P+R Maastricht Noord

In totaal maakten tijdens Magisch Maastricht zo’n 35.000 instappers gebruik van de trein of bus van en naar P+R Maastricht Noord. Vooral in de weekenden was er een grote toeloop. Tijdens vijf weekenddagen waren nagenoeg alle parkeerplaatsen bezet. Verkeersregelaars werden ingezet om de automobilisten naar een parkeerplaats te leiden. Het succes van P+R Maastricht Noord is te danken aan het aantrekkelijke aanbod, de drukke periode en een uitgebreide promotiecampagne.

Wethouder Albert Nuss: “Wij zijn blij met het grote aantal gebruikers van P+R Maastricht Noord.Daarmee is bewezen dat het terrein in een behoefte voorziet. De trein en de pendelbus blijken een prima alternatief om snel en gemakkelijk naar het centrum te reizen. Tijdens de drukste dagenhebben we zo’n 350 auto’s uit het centrum weten te houden. Zo levert P+R Maastricht Noord eensubstantiële bijdrage aan het bereikbaar houden van de stad.”

Hoe verder?

Parkeren op P+R Maastricht Noord blijft ook in de toekomst gratis.
Op weekenddagen en op enkele topdagen die buiten het weekend vallen, rijdt er ook een pendelbus van en naar P+R Maastricht Noord (zie kalender). Op de dagen dat de pendelbus rijdt, kunnen bezoekers het P+R-
ticket kopen. Dat biedt voor € 1 een retourtje binnenstad voor maximaal 5personen. Het ticket is zowel geldig in de pendelbus als in de trein.

Op zaterdag en zondag rijdt de eerste pendelbus om 10.00 uur richting Markt. De laatste pendelbus terug vanaf de Markt vertrekt om 19.00 uur. Het P+R-ticket is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten op het parkeerterrein. De automaten accepteren muntgeld, maar ook chip- en bankpassen.

Door de week kunnen bezoekers met de Veolia stoptrein tegen het reguliere tarief twee keer per uur verder reizen naar station Maastricht. Een enkele reis tussen Maastricht Noord en Maastricht (2eklas voltarief) kost € 1,44 (OV-chipkaart) of € 2,10 (papieren kaartje). Een retourtje kost het dubbele.Treinkaartjes zijn te koop bij de Veolia automaat op het station. De Veolia automaat op Maastricht Noord accepteert geen muntgeld.

7.000 treinkaartjes

Tijdens de Magisch Maastricht weekenden (30 november-1 december, 7-8 december, 14-15 december, 21-22 december en 28-29 december) konden bezoekers ook voor € 2 met de trein reizen op de Heuvellandlijn tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum. Bijna 7.000 mensen hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief