Ga direct naar het artikel

Tiendaagse actie Maastricht Bereikbaar Aftrap ‘Laat je auto staan’

De deelnemers, voornamelijk afkomstig uit Maastricht, gebruiken in veel gevallen bijna dagelijks de auto voor hun woon-werkverkeer. Het milieu, de gezondheid en het geven van een voorbeeldfunctie zijn enkele van de argumenten om mee te doen aan de actie. “Ik voel me soms schuldig vanwege mijn autogebruik”, zegt een deelneemster. “Ik ben bewust bezig met het milieu, stem ook al jaren groen, maar kies toch vaak voor het gemak van de auto. Dat wil ik nu echt gaan minderen.”

Alle deelnemers zien de autoloze tiendaagse met vertrouwen tegemoet. “Nu ik niet met de auto reis, moet ik meer van tevoren plannen”, aldus een deelnemer. “Dat vereist een andere discipline, maar ik ga ervan uit dat het gaat lukken.”

Wethouder Albert Nuss, voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar, doet zelf ook mee aan ‘Laat je auto staan’. “Maastricht Bereikbaar probeert mensen te verleiden om uit de auto te komen. De ervaringen van de deelnemers met het OV, de (elektrische) fiets en de (elektrische) deelauto zijn voor ons erg waardevol. Hun reacties gaan we delen en gebruiken in het programma van Maastricht Bereikbaar.”

De actie ‘Laat je auto staan’ is een initiatief van de Gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en partners en bedoeld om het delen van auto’s, in combinatie met openbaar vervoer en de (elektrische) fiets, te stimuleren. De ervaringen van de deelnemers zijn te volgen via Twitter: #laatjeautostaan en de Facebookpagina van Maastricht Bereikbaar.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief