Ga direct naar het artikel

Uitbreiding P+R Maastricht Noord met 210 plekken

Park + Ride Maastricht Noord krijgt een uitbreiding van 210 parkeerplekken direct grenzend aan het huidige parkeerterrein. Daarmee groeit de capaciteit van 350 naar 560 plekken. De uitbreiding wordt in eerste instantie als tijdelijke uitbreiding gerealiseerd in de zomer van 2017 als alternatief tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus 2017.

“De P+R noord is buitengewoon succesvol, maar bereikt in de nabije toekomst haar grenzen. Met deze uitbreiding voorzien we tijdig in de groeiende behoefte van forenzen en bezoekers om op deze locatie te parkeren. Daarmee blijven we impulsen geven aan het nog beter en slimmer bereikbaar maken van onze stad,” aldus een tevreden John Aarts, wethouder voor mobiliteit.

Tijdelijke uitbreiding P+R Noord tijdens afsluiten Noorderbrug

De tijdelijke uitbreiding aan de westzijde van het spoor is een van de maatregelen die Maastricht Bereikbaar inzet om de verkeershinder in en om de stad gedurende de afsluiting van de Noorderbrug te ontlasten. De extra parkeerplaatsen zijn beschikbaar gedurende de periode 7 - 21 augustus. Vandaar dat in eerste instantie een tijdelijke ondergrond bestaande uit menggranulaat wordt aangelegd.

Structurele uitbreiding medio 2018 gereed

Daarna zal gemeente Maastricht, die eigenaar is van het perceel, een structurele uitbreiding realiseren. Deze uitbreiding is nodig om aan de groeiende parkeervraag op deze locatie tegemoet te komen. De tijdelijk aangebrachte laag menggranulaat dient daarbij als geschikte ondergrond voor de definitieve aanleg van de nieuwe parkeervakken. Medio 2018 moet de structurele uitbreiding van het P+R Maastricht Noord terrein gereed zijn.

Binnenkort wordt het totale pakket aan maatregelen gepresenteerd dat wordt ingezet door Maastricht Bereikbaar en projectbureau Noorderbrug om de bereikbaarheid gedurende de afsluiting van de brug te garanderen. Gerdo van Grootheest, verantwoordelijk wethouder voor de verlegging van de Noorderbrug daarover: “Buiten zijn we hard aan het werk om alles gereed te krijgen. Dat kan iedereen zien. We liggen op schema. Maar ook achter de schermen werken we hard aan de uitwerking van een pakket maatregelen dat de stad in augustus bereikbaar houdt.”

Cijfers P+R Maastricht Noord

Het P+R Maastricht Noord terrein is in gebruik sinds december 2014 en biedt momenteel plek aan 350 auto’s. Vorig jaar stapten 201.126 automobilisten vanaf het terrein over op buslijn 100 (momenteel buslijn 10). Momenteel rijdt buslijn 10 van Arriva 4 keer per uur richting het centrum en verder naar Gulpen vanaf de P+R. Verder kunnen reizigers twee keer per uur overstappen op de Arriva trein. Of gebruik maken van Park & Bike door middel van het deelfietssysteem van Nextbike dat er sinds begin april staat.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief