Ga direct naar het artikel

Vijf nieuwe werkgevers aangesloten Tweede CEO-bijeenkomst Maastricht-Bereikbaar

Vijf nieuwe werkgevers aangesloten

Tijdens de bijeenkomst maakte Albert Nuss, wethouder Mobiliteit Maastricht en voorzitter van de stuurgroep Maastricht-Bereikbaar, bekend dat vijf nieuwe grote werkgevers zijn toegetreden tot Maastricht-Bereikbaar. Het zijn Stichting Trajekt, Q-Park, Dolmans Landscaping Group, L1 en de gemeente Sittard-Geleen. Dat betekent dat nu 23 werkgevers zijn aangesloten bij Maastricht-Bereikbaar, met een totaal van ruim 20.000 werknemers.
De aangesloten werkgevers kunnen onder meer deelnemen aan de actie Komop! De fiets. Daarbij krijgen medewerkers de kans gratis een week lang een e‐bike te testen en zelf de voordelen te ervaren. Bovendien krijgen ze bij de aankoop van een e-bike flink wat financieel voordeel, dat kan oplopen tot € 700. Voor de aangesloten bedrijven heeft Maastricht-Bereikbaar verder diverse projecten gelanceerd, zoals Slim Leasen en Slim Werken.

Deelstoel

Tijdens de CEO-bijeenkomst was er een primeur voor Leeuwenborgh Opleidingen. Dit bedrijf heeft zich als eerste niet-overheidsorganisatie aangemeld bij Deelstoel. Organisaties bieden via Deelstoel werkplekken aan voor gasten en geven de eigen medewerkers de gelegenheid om gebruik te maken van andere Deelstoel-werkplekken in het hele land.

De gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hebben onlangs besloten tot samenwerking met Deelstoel, na het succes van de MB-pilot E-stadskantoren. Tijdens deze pilot, bedoeld om Slim Werken te stimuleren, hebben 45 medewerkers van de drie gemeenten meerdere dagen per week in het stadskantoor van hun woonplaats gewerkt. Inmiddels is de samenwerking uitgebreid met andere Limburgse gemeenten en Provincie Limburg.

De CEO‐ of directiebijeenkomsten vormen een platform voor de werkgevers om ervaringen te delen en zichtbaar temaken hoe de bedrijven bijdragen aan de MB-ambitie om binnen twee jaar 3.000 auto’s minder in de spits te latenrijden in de regio Maastricht. Dat is de hoofddoelstelling van het programma Beter Benutten Maastricht‐Bereikbaar 2012‐2014.

Interesse?

Geïnteresseerde werkgevers kunnen terecht bij de mobiliteitsmakelaars via rob.schaap@maastricht-bereikbaar.nl.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Rob Schaap.
Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief