Ga direct naar het artikel

Zomercampagne ‘Elke beweging telt’ afgerond met 60 prijswinnaars

Niet langer vanwege werk aan de tunnel, maar met het oog op duurzame mobiliteit blijft elke beweging tellen. Daarom voerde Maastricht Bereikbaar ook deze zomer campagne met de vraag: Wie telt mee voor minder CO2? Inwoners, forenzen en bezoekers in Zuid-Limburg die meetelden, maakten kans op een gratis e-bike of andere leuke prijzen. Wethouder Gert-Jan Krabbendam reikte de prijzen uit.

Betrokken

“Maastricht Bereikbaar stimuleert met deze zomercampagne actief de betrokkenheid bij het thema duurzame mobiliteit. Mensen leren de invloed van hun dagelijkse mobiliteit kennen’, stelt Gert-Jan Krabbendam, voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar en wethouder mobiliteit en duurzaamheid in Maastricht. Zondag 1 september maakte hij de winnaars bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Brasserie Bonhomme.

Gelukkige winnaar zomercampagne

Het promotieteam van ‘Elke beweging telt’ kwam afgelopen weken 36 keer in actie op verschillende locaties in Zuid-Limburg. Er waren probeeracties ‘Ontdek de e-bike’, een cursus ‘Het nieuwe rijden’ en acties om autobanden op de juiste spanning laten brengen. Bijna 25.000 slimme reizigers ontvingen een wincode. Daarmee maakten zij kans op een e-bike ter waarde van € 2.500,-, € 200,- OV-tegoed op een persoonlijke OV-chipkaart, activity watches (stappentellers), een maandabonnement op P+R Maastricht Noord of Bever-cadeaubonnen.

De hoofdprijs een e-bike ter waarde van € 2.500 gaat naar Jolanda Kerstges uit Geleen: “Het is echt fantastisch dat ik de e-bike gewonnen heb! Ik was al langer van plan om er een te kopen, dus dit is echt een mooi geschenk. Ik ga er samen met mijn man die een fervent fietser is, mee rondtoeren door het mooie heuvelland. Met een e-bike wordt onze gezamenlijke actieradius groter. En ik kan nu ook samen met mijn zus gaan fietsen. Die heeft namelijk al een e-bike.

Samenwerkingsverband

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen aan een blijvende bereikbaarheid en minder autogebruik voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Het programmabureau is gericht op duurzame en slimme mobiliteit en stimuleert o.a. het gebruik van de fiets, e-bike, P+R en Openbaar Vervoer. Wie toch in de auto stapt, krijgt tips om zo milieubewust mogelijk te rijden. Waar mogelijk worden activiteiten aangeboden op Zuid-Limburgse schaal.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Esther Saris.
Esther Saris
Adviseur reizigersaanpak