Ga direct naar het artikel

Zomercampagne ‘Elke beweging telt’ uitgebreid met gratis probeeraanbod ‘Ontdek de e-bike’ en autocursus ‘Het Nieuwe rijden’

Wie telt mee met minder kilometers in de file? Met een parkeerplek buiten het centrum? Met de juiste bandenspanning van de eigen auto? Met de trein of op de fiets? Alle reizigers in Zuid-Limburg kunnen meedoen met de zomercampagne ‘Elke beweging telt’. De campagne wordt nu uitgebreid met een gratis probeeraanbod Ontdek de e-bike en een autocursus ‘Het Nieuwe rijden’. De campagne richt zich vooral op de steden Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht en is een initiatief van Maastricht Bereikbaar een programmabureau dat duurzame mobiliteit stimuleert.

Met de zomercampagne worden letterlijk reizigers in het zonnetje gezet die slim en duurzaam reizen en daarmee anderen in hun directe omgeving stimuleren om niet automatisch voor iedere rit in de auto te stappen. En wanneer reizen per auto het enige alternatief is, om dan zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden. Een promotieteam van ‘Elke beweging telt’ deelt op verschillende locaties wincodes uit waarmee de duurzame reizigers kans maken op een e-bike ter waarde van € 2.500,- en € 200,- OV-tegoed op een persoonlijke OV- chipkaart tot en met activity watches (stappentellers), maandabonnementen op P+R Maastricht Noord en Bever-cadeaubonnen. Alle acties staan op www.maastrichtbereikbaar.nl/ebt. Ook het verzilveren van de wincodes verloopt via deze website. De actie loopt tot 21 augustus. De prijswinnaars worden in week 35 bekend gemaakt. De campagne wordt nu uitgebreid met een gratis Ontdek de e-bike-aanbod en een autocursus ‘Het Nieuwe Rijden’.

Gratis e-bike uitproberen in Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht

Wie veertien dagen gratis een e-bike wil uitproberen kan op 11 juli terecht in Heerlen, op 30 juli in Sittard en op 15 augustus in Maastricht. Een pop-up uitgiftecenter zoekt de fietsers in de binnensteden op! Meer info www.maastrichtbereikbaar.nl/ebt.

Meedoen aan het Nieuwe Rijden?

Wie aangewezen is op een eigen auto en toch iets wil doen voor het klimaat kan leren om zuiniger en veiliger te rijden. In het kader van de zomercampagne kunnen een aantal automobilisten op 24 juli met hun eigen auto gratis meedoen aan cursus van ‘Het Nieuwe Rijden’. Aanmelden via www.maastrichtbereikbaar.nl.

Samenwerkingsverband

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen aan een blijvende bereikbaarheid en aan minder auto’s voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Het programmabureau gericht op duurzame en slimme mobiliteit stimuleert o.a. het gebruik van de fiets, e- bike, P+R en Openbaar Vervoer. En wie toch in de auto stapt krijgt tips om zo milieubewust mogelijk te rijden. Daar waar mogelijk worden activiteiten aangeboden op Zuid-Limburgse schaal.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie