Ga direct naar het artikel

Zomercampagne: Elke beweging telt! Wie telt mee?

Wie telt mee met minder kilometers in de file? Met een parkeerplek buiten het centrum? Met de juiste badenspanning van de eigen auto? Met de trein of op de fiets? De zomercampagne ‘Elke beweging telt’ start op #Duurzame Dinsdag van 11 juni en daagt reizigers uit mee te doen voor minder CO2-uitstoot en een beter bereikbare stad. Reizigers maken boven kans op leuke prijzen.

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen aan een blijvende bereikbaarheid en aan minder auto’s voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Het programmabureau gericht op duurzame en slimme mobiliteit stimuleert o.a. het gebruik van de fiets, e- bike, P+R en Openbaar Vervoer. En wie toch in de auto stapt krijgt tips om zo milieubewust mogelijk te rijden. Daar waar mogelijk worden activiteiten aangeboden op Zuid-Limburgse schaal.

Start zomercampagne op #DuurzameDinsdag

WML, Mercedes-Benz CAC, Bonnefantenmuseum, Provincie Limburg, VodafoneZiggo en Servatius doen mee met de werkgeversaanpak van Maastricht Bereikbaar. Op #DuurzameDinsdag van 11 juni krijgen hun medewerkers die in de ochtendspits op de fiets naar het werk komen alvast een unieke wincode om mee te dingen naar de prijzen van de zomercampagne. Het promotieteam van ‘Elke beweging telt’ is tijdens de ochtendspits ook aanwezig bij de bushalte op de Randwycksingel (ter hoogte van Mercedes-Benz CAC) en Avenue Céramique (ter hoogte van het Bonnefantenmuseum) om ook aan busreizigers een unieke wincode uit te delen.

Met de prijzen wil Maastricht Bereikbaar reizigers belonen die slim en duurzaam reizen en daarmee anderen in hun directe omgeving stimuleren om niet automatisch voor iedere rit in de auto te stappen. Deelnemers kunnen hun wincode checken op www.maastricht-bereikbaar.nl/ebt De prijzen variëren van een e-bike ter waarde van € 2.500,- en € 200,- OV-tegoed op een persoonlijke OV-chipkaart tot en met activity watches (stappentellers), maandabonnementen op P+R Maastricht Noord en Bever-cadeaubonnen.

Allerlei activiteiten

Tijdens de zomercampagne zal het promotieteam van ‘Elke beweging telt’ op verschillende locaties in Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen fietsers en OV-reizigers uitnodigen mee te doen. Actualiteiten en volgende acties komen op www.maastrichtbereikbaar.nl De zomeractie duurt tot 21 augustus. Eind augustus worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie