ga direct naar het artikel

Ontdek de e-car

voor je werknemers

Ontdek de e-car

50% van alle mobiliteit in Nederland is werkgerelateerd. Als werkgever lever je dus een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de klimaatdoelstelling op het gebied van mobiliteit. Niet alleen via je leasevloot, maar ook via het woon-werkverkeer van de privéauto van je medewerkers.

Wil jij ook bijdragen? Help je medewerkers dan met hun toekomstige overstap op elektrisch rijden en doe mee met de probeeractie Ontdek de e-car. 

Wat is Ontdek de e-car?

Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar heeft voor aangesloten werkgevers het probeeraanbod Ontdek de e-car ontwikkeld. Voor Ontdek de e-car is een samenwerking gestart met het platform Goodmoovs en de dealerbedrijven JanssenKerres en Keram. Vanaf 1 februari 2020 staan 30 moderne elektrische auto’s klaar om in één jaar 500 medewerkers van onze partners een volwaardige e-car-ervaring te geven. Zo’n ervaring duurt wat ons betreft 2 weken, om óók aan de praktische aspecten, zoals laden, te kunnen wennen. Zo kan iedereen ervaren hoe elektrisch rijden ook hun volgende keuze kan zijn.

Hoe werkt het?

  • Als werkgever zeg je ‘ja’ tegen Ontdek de e-car
  • We plannen een periode in voor een bepaald aantal auto’s/ervaarperiodes vanaf jouw locatie
  • We leveren communicatiemiddelen voor interne werving onder je medewerkers
  • Op de website staat alle informatie voor de medewerkers en kan men direct reserveren
  • Een ervaarperiode met de e-car voor een medewerker duurt 2 weken
  • Uitgifte en inname van de e-car vindt plaats op locatie van de werkgever
  • De medewerker mag de e-car 2 weken lang voor alle doeleinden gebruiken (2.000 km inbegrepen), betaalt een eigen bijdrage van € 75,- en tekent voor een beperkt eigen risico van € 250,-
  • We maken afspraken over tussentijds laden van de e-cars bij de werkgever
  • Je geeft jouw medewerkers een prachtige ervaring met 4 geweldige moderne e-cars: de BMW-i3, Renault Zoé, Nissan Leaf en Mini Electric
  • Je medewerkers ontvangen na afloop van de probeerperiode een aanbod voor koop, lease, of delen van hun volgende elektrische auto, om zo ook definitief ‘de beweging te maken’ naar elektrisch rijden.

Meedoen?

We verwachten een grote vraag vanuit aangesloten werkgevers en we kunnen in 2020 slechts 500 van hun ca. 40.000 medewerkers een ervaarperiode geven. Dus wees er snel bij want op=op. De ervaarperiodes starten op 1 februari 2020 en de reserveringen door medewerkers starten medio januari.

Ben jij een koploper en hoor je bij de eerste werkgevers die zijn medewerkers deze unieke ervaring biedt? Vul dan snel onderstaand aanvraagformulier in. 

Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Ron Bissels
Projectleider Autoverduurzamende maatregelen
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief