Ga direct naar het artikel

Op de pedalen

voor een groene en gezonde regio

Het kan vaker: op de fiets! 

Meer dan 50% van de forenzen leggen dagelijks een afstand van 15km of minder af met de auto. Dat kan ook anders. 

Proberen

Fietsen de medewerkers van jouw bedrijf ook fluitend naar hun werk? E-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk!

‘Ontdek de e-bike’ laat jouw medewerkers ervaren of fietsen naar het werk bij hen past. Een gratis probeerweek is vaak de opmaat voor structureel ander reisgedrag. Voor alles wat je als werkgever moet weten bekijk je onze factsheet. 

Forenzen vinden op ontdekdeebike.nl alles over de e-bike. Daar is voor iedereen in Zuid-Limburg een e-bike te reserveren voor een hele week. Ophalen en terugbrengen gebeurt in Valkenburg bij Cycle Center.  

Een nieuwe fiets kopen of leasen

Wie overtuigd is van de e-bike, heeft tal van opties. Op ontdekdeebike.nl staan tips voor wie de stap maakt naar koop of lease van een eigen e-bike. 

Meer medewerkers op de fiets in jouw organisatie? Onze mobiliteitsmakelaars helpen je graag!  

Mobiliteitsmakelaars Maastricht Bereikbaar

De e-cargobike 

Een elektrische bakfiets is in een drukke binnenstad een goed alternatief voor bestelvervoer. In een bakfiets kun je heel wat spullen meenemen, de fiets is prettig in gebruik en bij drukte ben je sneller. Parkeren is bovendien gratis. Een e-cargofiets is goed voor de vitaliteit van de fietser en de omgeving. 
Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar liet al tal van ondernemers kennis maken met de cargobike. Ook een week proberen of een deel van je bestelverkeer met de fiets kan? Neem contact op met projectleider stadslogistiek  Francoise van den Broek.  
Charles Ubachs over de e-cargo bike
Een prima oplossing voor ons en voor de stad Maastricht
Lees meer
Noël Wilmes over de e-cargo bike
Dit is een uitkomst voor mij, ik ga voor zero uitstoot
Lees meer
Tim Gielen en Max van Geffen over de e-cargo bike
Met de e-cargo bike zijn we extra efficiënt en flexibel
Lees meer
Peter van Helvert over de e-cargo bike
Ik geniet van de lachende gezichten en toeterende auto's
Lees meer
Yves Defesche over de e-cargo bike
De e-cargo bike is supergemakkelijk in de binnenstad
Lees meer

Fiets en meer  

Een alternatief voor de brandstofauto hoeft zich niet te beperken tot de fiets of het OV. Zo kun je een vouwfiets lenen terwijl je meedoet aan Ontdek 't OV. Of leg de laatste kilometers vanaf je halte naar je eindbestemming af met een deelfiets.

Ook vanaf een goedkope parkeerplaats aan de rand van de stad is een deelfiets een goede manier om snel, goedkoop en groen naar je bestemming te reizen. Kies voor de OV-fietsen van NS of de nextbikes van Arriva.

Sneller fietsen, beter stallen

Een fietsroute met veel in- en uitritten en/of verkeerslichten zorgt voor stopmomenten. Door een andere weginrichting kan de fietser zo veel mogelijk ongehinderd doorfietsen. Zo wordt een route sneller en comfortabeler. Dat haalt mensen over om de fiets te pakken in plaats van de auto. Zuid-Limburg Bereikbaar werkt samen met Provincie Limburg aan een snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Ook voldoende kwalitatieve stallingen voor de fiets zijn onderdeel van een betere infrastructuur voor de fiets.  

Op de Pedalen

Op de Pedalen is een online én offline platform over de betekenis van fietsen. Voor alle fietsers van Limburg en voor iedereen die dat nog wil worden. Op de Pedalen laat zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van fietsen in Zuid-Limburg en maakt je wegwijs met de leukste routes en fijnste tips. Volg vooral het inspirerende magazine boordevol fietsverhalen. Ga snel kijken op opdepedalen.nu.

Meer weten over de inhoud van dit project?

Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief