Ga direct naar het artikel

Vraag?

Vind snel een antwoord

Over Zuid-Limburg Bereikbaar
 • Programmadirecteur: Louis Prompers
  Programmasecretaris: Agnes van Zaanen

  Mobiliteitsmakelaars: Rob Schaap, Miranda Pas en Joyce America
  Communicatie en persvragen: Désirée Florie

  Kijk voor een overzicht van alle medewerkers hier.

 • Zuid-Limburg Bereikbaar is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijfsleven en vervoerders. Samen zetten we ons in voor een goede bereikbaarheid en doorstroming van verkeer in de regio. Tegelijkertijd willen – méér dan voorheen – bijdragen aan duurzame mobiliteit en toekomstgericht reizen.

  Zuid-Limburg Bereikbaar stimuleert structureel ander reis- en werkgedrag bij forensen, bezoekers en het goederenverkeer. Daarvoor organiseren wij diverse acties en bieden producten en diensten waarmee je slim kunt reizen en werken. 

Over MaaS
 • Wat is Mobility as a Service MaaS)?

  Mobility as a Service, kortweg MaaS, is een begrip in de mobiliteitsmarkt. Het concept richt zich op het eenvoudig aanbieden van mobiliteitsoplossingen. Talloze bedrijven en organisaties bieden deze aan. Naast het OV zijn er taxidiensten, leaseauto’s, deelauto’s en deelfietsen. Door het gebruik makkelijker te maken, worden de verschillende diensten een beter alternatief voor een eigen auto.

  Een eigen auto is voor veel mensen nog het uitgangspunt. De markt van mobiliteitsoplossingen is enorm in ontwikkeling. De transitie van bezit naar gebruik creëert de meest innovatieve oplossingen, vrijwel allemaal met een eigen app. Als MaaS de verbinding maakt tussen de diensten ontstaat een geïntegreerde oplossing.

  Per reis eenvoudig de beste vervoersoplossing kiezen, dat is waar MaaS voor gaat zorgen. De ene keer in het openbaar vervoer en op een deelfiets, de andere keer met een huurauto of een taxi. Van zakelijke ritten, een weekendje weg, tot je dagelijkse woon-werkverkeer. MaaS zorgt voor de slimste oplossing voor elke reis.

 • Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar en Provincie Limburg zijn als partners betrokken bij een van de zeven regionale pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.