Ga direct naar het artikel

Minder & duurzamer energieverbruik

Gemeente Maastricht wil klimaatneutraal zijn in 2030 en heeft dit vastgelegd onder de noemer Mission Zero Maastricht. Een onderdeel hiervan is het afsluiten van Energieakkoorden met industriële bedrijven in Maastricht. In deze Maastrichtse Energie Akkoorden (MEA) gaat het om concrete duurzame activiteiten en afspraken die erop gericht zijn het energieverbruik te reduceren, snel minder COuit te stoten en meer duurzame energie op te wekken. 

Het eerste Maastrichtse Energieakkoord werd in 2016 ondertekend. MEA omvat 6 pijlers: Gebiedsontwikkeling, E-Mobiliteit, Gebouwde omgeving, Industrie, MKB en de eigen gemeentelijke organisatie. De uitvoering van MEA-Industrie is in handen van programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. MEA-Industrie groeit nu uit door toevoeging van de clusters Zorg en Grote Gebouwen. Samen vormen ze MEA-Grootzakelijk. 

Het team Maastrichtse Energie Akkoorden identificeert samen met bedrijven en partners kansen in de markt en organiseert kennissessies. Door kennis en ervaringen te delen zorgen we er samen voor dat jouw bedrijf het energieverbruik reduceert (en daarmee ook de kosten) en steeds vaker duurzame oplossingen kan inzetten. En dat helpt weer bij de duurzame uitstraling van je bedrijf. Gaat jouw organisatie samen met ons op weg naar klimaatneutrale samenleving?

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief