Ga direct naar het artikel

Samen zetten we mobiliteit op de kaart 

Zuid-Limburg Bereikbaar begeleidt werkgevers bij het in kaart brengen van de manieren waarop werknemers naar hun werk reizen. We stellen een concreet maatregelenpakket voor en zetten dit samen met jou om naar realiteit.

Zuid-Limburgse MobiliteitsArena

Elke jaar gaan we in in gesprek met de aangesloten partners over innovatieve mobiliteitsoplossingen, lessons learned, behaalde resultaten en concrete voorbeelden uit het werkgebied. 

Tijdens het online webinar op 17 september 2020 kon iedereen inschakelen die vragen heeft 
over thuiswerken, fietsstimulering, innovaties om flexibel te reizen of logistieke efficiëntie  Hoe komen we versneld in beweging? Wat is de impact van corona op de ontwikkeling van mobiliteit? Hoe kom je van theorie naar praktijk? Bekijk de sessie over Slimme, veilige en duurzame mobiliteit in Zuid-Limburg terug. Aan tafel zaten de volgende sprekers:

  • Moderator Simone van Trier
  • Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur, Zuyd Hogeschool, 
  • Jean L’Ortye, directeur-eigenaar, L’Ortye
  • Michiel Cusell, Regiodirecteur Limburg, Arriva Nederland

Kennismakingsgesprek

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bekijken we gezamenlijk of Zuid-Limburg Bereikbaar meerwaarde kan brengen voor jouw organisatie. Welke doelstellingen spelen in jouw organisatie? Stimuleren je reiskostenvergoedingen en bedrijfstijden duurzaam reizen? Hoe is je parkeerbeleid en wat zijn de mogelijkheden voor werken op afstand? Na het gesprek weet je of er kansen liggen voor een partnerschap. Werkgevers kunnen gebruikmaken van de diensten van Zuid-Limburg Bereikbaar voor een bedrag vanaf € 200.

Mobiliteitsscan

Partners bieden we een mobiliteitsscan aan. Via deze analyse brengen we het huidige reisgedrag in kaart en laten we het aantal medewerkers zien voor wie er reële alternatieven zijn voor het reizen met de auto in de spits. We voeren ook een arbeidsvoorwaardelijke analyse uit, aangevuld met een analyse van de mobiliteitskosten. Om een goed beeld te krijgen, vergelijken we de arbeidsvoorwaarden in een benchmarkoverzicht met de andere aangesloten werkgevers.

Meer weten of een afspraak maken?

Wil jij slimmer woon-werkverkeer introduceren binnen jouw bedrijf of organisatie? Wil je zakelijk autoverkeer vergroenen? Of heb je een andere uitdaging waar alternatief reisgedrag een oplossing biedt? De producten die werknemers stimuleren anders naar hun werk te reizen, zetten we ook graag in voor jouw medewerkers. Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaars of laat een terugbelverzoek achter.

Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Bernice Reijnders
Mobiliteitsmakelaar
Pascale Plusquin
Mobiliteitsmakelaar

Terugbelverzoek

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief